Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • пʼятницю, 9 червня 2017 р.

    ЖЕБРІВСЬКИЙ РОЗПОВІВ ПРО НАСТРОЇ НАСЕЛЕННЯ У ПРИФРОНТОВИХ РАЙОНАХ

    В ефірі "5 каналу" у програмі "Час. Підсумки дня" голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповів про настрої населення у прифронтових районах Пише 5.ua

    "Мар'їнка, Красногорівка вже третій рік без газопостачання, і нам потрібні не кошти, а потрібно проінсталювати газорозподільчу станцію, це максимум чотири дні, і ми вже два роки назад це все закінчили і були готові подавати газ, нам та сторона не дає. Жованка або Зайцеве, яке передмістя Горлівки, уже більше року без електроенергії. Фінансовий ресурс виділений, обленерго готовий відновити проект, все є, але це у зоні ураження снайпері, вони стріляють, і зрозуміло, що ніхто не пошле туди людей", – розповів Жебрівський.
    "Зрозуміло, що на лінії розмежування різні настрої, і по великому рахунку вони звинувачують всіх. Але вони просто хочуть жити, і їх можна зрозуміти. Хтось сварить, наприклад, по Авдіївці, я пам'ятаю, в кінці лютого, коли ми відновлювали електропостачання та газопостачання, зайшли в обстріляне подвір'я і дядько говорить, що це українська армія обстріляла. Я йому пояснюю, подивіться стріляли звідти, кут нахилу такий, а він і слухати не хоче цього всього. Хоча є і ті люди, які чітко все усвідомлюють і підтримують. Проте переважна більшість – це люди, які просто хочуть миру і хочуть жити", – говорить очільник Донецької адміністрації.
    Дивіться повну версію розмови у відео:

    <