За місяць у паспортних сервісах по Україні видають до 60 тисяч закордонних паспортів – увесь процес із довжелезними чергами

   Рано встати – щоб документи здати. Від самого ранку українці вишукуються у довжелезні черги – масово штурмують паспортні сервіси, підрозділи міграційної служби та центри надання адміністративних послуг. Усе через біометричний паспорт для поїздок за кордон, передає "5 канал".5.ua
Щоб здати документи на оформлення біометричних закордонних паспортів, люди починають займати чергу ще з ночі, а вже через годину роботи паспортного сервісу у черзі стоять понад 220 осіб, і запис припиняють.
Сьогодні перша людина прийшла о другій годині ночі. "О шостій ранку я був тридцять п'ятим", – лунає у черзі.
Біля паспортного сервісу в центрі столиці люди самостійно складають списки та контролюють чергу. Чому кинулися оформлювати паспорти в останній день перед безвізом, пояснюють просто.
"Ми не вірили, що буде безвіз", – кажуть кияни.
Після черги живої за дверима – вже електронна. Саме оформлення пакету документів, фотографування та зняття відбитків пальців займає до 25 хвилин.
"Буває таке, що ми залишаємося ще після роботи і ще декілька годин продовжуємо приймати людей", – розповідає начальник ІІ відділу обслуговування громадян "Паспортний сервіс" Анастасія Кузьмицька.
Такі ж аншлаги із квітня щодня – в усіх 25 паспортних сервісах по Україні. За місяць видають до 60 тисяч закордонних паспортів. Та за комфорт у центрах доводиться доплачувати. Скільки коштує пришвидшення процедури та де оформлення біометричних документів буде дешевшим – дивіться в сюжетіі: