Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • неділю, 29 січня 2017 р.

    Дав би колодою по голові: учасник блокади Донбасу посперечався з екс-нардепом (ВІДЕО)

    Екс-депутат Юрій Гримчак посварився з ветераном батальйону «Донбас» Євгенієм Шевченком, який бере участь в блокаді Донбасу. «Хочеться дати людині колодою по голові», - сказав блокадник. «Заткніться», - парирував політик.
    Новину повідомляє «Преса України».
    Жорстка перепалка між нардепом та активістом виникла в прямому ефірі програми одного з українських телеканалів. Обох запросили для того, щоб вони дали свою оцінку користі блокади для України. Гримчак заявив, що її немає, оскільки ветеранів АТО використовує російський «Газпром» для своїх інтересів.
    «Блокувальники перекрили фактично єдине залізничне сполучення з Луганською теплоелектростанцією, яка розташована в місті Щастя, на території, яку контролюємо ми. А всі залізничні колії, які проходять на цю станцію, йдуть через окуповану територію. Ця станція постачає електроенергію і тепло як на неконтрольовану територію, так і на нашу. Якщо в наступні кілька днів не вирішиться ця проблема, доведеться включати газ», - аргументував нардеп.
    У зв’язку з цим, Україна витратить набагато більше газу, ніж має в резервах, адже влада розраховувала, що ТЕС працюватиме на вугіллі, які поставляються нині перекритою залізницею. І тоді доведеться закуповувати додаткові кубометри газу в Росії, яка запропонувала найвигідніші умови. А це, на думку Гримчака, означає програш в Стокгольмському суді, де Росія сперечається на мільярди доларів з Україною з газового питання.
    У відповідь Шевченко заявив, що блокадники якраз залізницю до Луганської ТЕС не перекривали, в чому нардеп може переконатися, глянувши на карту. Його обурення викликало те, що по версії політика учасники блокади нібито працюють на вигоду Росії.
    «Хочеться взяти колоду і вдарити людину по голові, бо вона погано розуміє. Люди, які пройшли Майдан і війну, ставлять вимогу насамперед звільнення наших полонених. Це не люди, які сиділи в Києві всю війну, як, наприклад, пан Юрій. Він не пішов зі зброєю», - сказав блокадник.
    «Що ви знаєте про мене взагалі? Я би рекомендував вам заткнутися!» - обурився нардеп.