Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • пʼятницю, 28 липня 2017 р.

    50 років в’язниці!!! Прокурори оголосили Фірташу звинувачення, ви знаєте що він скоїв?

    На цьому тижні Федеральна прокуратура Чикаго передала в суд документи, в яких містяться нові звинувачення на адресу українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Нагадаємо, він знаходиться в Австрії в очікуванні рішення про видачу його американській владі, передає Корупція.Інфо
    50 років в’язниці!!! Прокурори оголосили Фірташу звинувачення, ви знаєте що він скоїв?
    Чиказькі прокурори виклали суть питання на 115 друкованих аркушах. Вони стверджують, що Фірташ і його угорський діловий партнер Андраш Кнопп є «високопоставленими учасниками російської організованої злочинності». Фірташ і Кнопп звинувачуються в тому, що дали хабара кільком громадянам США. Їм був необхідний дозвіл на поставку титану з Індії американському концерну «Боїнг». Одночасно в Індії бізнесмени роздали понад 15 мільйонів доларів в якості хабарів місцевим чиновникам, щоб ті їм дозволили розробку родовища титану в штаті Андхра-Прадеш.
    За даними газети The Chicago Tribune, якби справа вигоріла, партнери отримали б прибуток в розмірі 500 мільйонів доларів. Чиказькі прокурори займаються цією справою, оскільки в ньому замішані громадяни США і концерн «Боїнг». Якщо вина Фірташа і Кноппа в суді буде доведена, кожному з них загрожує тюремне ув'язнення терміном до 50 років і повна конфіскація майна.

    На дії прокурорів тут же відреагували адвокати Фірташа. Як пише The Chicago Tribune, український бізнесмен зміг найняти «команду зірок». До неї увійшли колишній міністр внутрішньої безпеки США Майкл Чертофф, колишній федеральний прокурор Ден Уебб, колишній радник Білого дому в роки президентства Білла Клінтона Ленні Девіс.