Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • четвер, 1 червня 2017 р.

    ГАНЬБА!!! Супермаркети “Фуршет” і “Караван” продають небезпечні продукти, прочитайте, щоб вберегтися!!!

    В Україні зафіксовано найбільшу кількість спалахів гострих кишкових інфекцій за останні 15 років, про що говорять дані Госпродпотребслужби.
    Однією з причин фахівці називають вживання неякісних продуктів, які у великій кількості продаються на полицях вітчизняних магазинів, Сообщает http://korupciya.com

    За словами заступника голови організації "Громадський контроль захисту прав споживачів" Ольги Котехової, фальсифікацій на ринку сьогодні предостатньо.

    "Кожен день з'являються нові виробники, які роблять масло – не масло, сметану – НЕ сметану. Контролю як такого з боку держави немає, торговельна мережа відповідальності не несе, тому що за все відповідає виробник, а той держконтролю не відчуває, тому може виготовляти всі , що завгодно "- розповіла Ольга Котехова.

    Відзначимо, що протягом двох років в Україні діяв мораторій на перевірку бізнесу і лише недавно підприємців знову почали перевіряти.


    Як розповіли в організації по захисту прав споживачів, найбільше фальсифікату виробляють невеликі підприємства, які реалізують продукцію по МАФам.

    У супермаркетах "палених" продуктів менше, оскільки великі торгові мережі воліють працювати з перевіреними постачальниками, які не будуть псувати собі ім'я, виробляючи фальсифікати. Втім, і в супермаркетах також є продукція сумнівного виробництва і найчастіше – це товари власних торгових марок.

    Також слід звертати увагу на продукти з акцією. В одному з магазинів мережі "Фуршет" відвідувачам пропонують акційне масло вагою 200 гр за ціною 16,95 грн. На думку Ольги Котехової, є підстави підозрювати, що масло вироблено з ненатуральних компонентів, оскільки вартість аналогічного за вагою продукту починається від 26 грн.

    В одному з супермаркетів мережі ТРЦ "Караван" захисники прав споживачів під час контрольної закупівлі днями виявили сир з "глибокою" історією. На вітрині назва одна, за документами – інша. Виробник – взагалі, "лівий". Якщо виявиться, що сир фальсифікований, знайти винного в підробці буде важко.