Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • середу, 31 травня 2017 р.

    У Сенаті США запропонували посилити санкції проти Росії

    У Сенаті США запропонували посилити санкції проти Росії
    За інформацією видання Bloomberg, два сенатора 
    США заявили про необхідність посилити санкції проти РФ. Підставою для цього вони вважають дії Кремля в Сирії і Україні, а також у зв'язку з тим, що російські хакери безпосереднім чином вплинули на роботу киберсистеми Сполучених Штатів. Про це повідомляє replyua.net. Відомо, що пропозиція відповідного характеру озвучили республіканець Майкл Крейпо від штату Айдахо, який представляє банківський комітет Сенату і Шеррод Браун, який в штаті Огайо представляє Демократичну партію.

    Сенатори відзначили, що запропонований ними проект закону дасть можливість для введення «широкомасштабних» нових санкцій, що накладають обмеження на самі різні сектори економіки Росії. Зокрема, мова йде про видобуток корисних копалин, залізничних перевезеннях і металургії.

    Також даний законопроект передбачає кодифікувати і посилить вже діючі обмеження, про які йде мова в виконавчих указах. Сенатори хочуть, щоб нові санкції торкнулися енергетичні проекти Росії і економіку країни-агресора. Раніше в комітеті американського Сенату на невизначений період відклали розгляд нових санкцій проти Кремля.