Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • середу, 31 травня 2017 р.

    У Кабміні прийняли важливе рішення для студентів-медиків


    Український уряд під час засідання сьогодні, 31 травня, прийняв постанову, у відповідності до якої остаточно скасовується обов’язковість працевлаштування студентів усіх вищих медичних навчальних закладів. Про це 
    інформує replyua.net з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів. 

    «Скасування обов’язкового працевлаштування для інших студентів було скасовано ще минулого року, проте саме працевлаштування студентів-медиків залишили в зв'язку з позицією профільних установ. Віднині і студенти-медики мають повне право розпоряджатися собою після випуску і втілювати надане Конституцією право вільно обирати місце подальшої роботи», - цитує прес-служба голову Міносвіти і науки Лілію Гриневич. У відповідності до повідомлення, підставою для прийняття відповідного рішення стали зміни у законодавстві. Зокрема, свого часу урядом були скасовані норми стосовно обов'язковості працевлаштування випускників вузів.

    Раніше студенти, котрі проходили навчання за бюджетні кошти, повинні були обов’язково були відпрацювати протягом трьох років на тому підприємстві, куди їх направить навчальний заклад з розподілу.