Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • вівторок, 16 травня 2017 р.

    Покарати Бойка треба, цього вимагає справедливість. Але політично Бойко потрібен., його тримають на гачку як партнера, – експерт

    Часткова відповідь на запитання: чому досі немає кримінального переслідування лідера “Опоблоку” щодо так званих “вишок Бойка” – його тримають на гачку. Він потрібен як потенційний спаринг-партнер для Порошенка на президентських виборах.
    Таку думку сайту “24” висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко. За його словами, зараз ГПУ витягла тему з “вишками Бойка”, щоб поставити “Опоблок” на місце після провокацій 9 травня.
    Склалася двоїста ситуація: покарати Юрія Бойка треба. Цього вимагає політична справедливість, громадська думка. Але політично Бойко потрібен. Його тримають на гачку. Він потрібен як потенційний спаринг-партнер для Порошенка,
    – зазначає експерт.

    Водночас, зауважує Фесенко, наскільки серйозні підстави для притягнення Бойка до кримінальної відповідальності, можуть точно сказати юристи. Сьогодні достеменно невідомо, чи ставив Бойко особисто підписи, чи причетний до махінацій з буровими вишками, які державна компанія “Чорноморнафтогаз” придбала в 2011 році. З виконавцями, за його словами, простіше. А вийти на головну фігуру – це питання, чи є зачіпки.
    Але, наголошує він, у громадській думці Юрій Бойко – головний фігурант у “справі вишок”. І суспільство йому вже винесло вирок.
    На думку Фесенка, сьогодні ГПУ знову підняла тему з “вишками Бойка” через провокації, які влаштував “Опоблок” на День Перемоги.
    “ГПУ вирішила, що “Опоблок” треба поставити на місце. Тому що 9 травня фактично була відверта спроба ідеологічного і політичного реваншу “Опоблоку”, який хотів показати силу. Тому використовують інструмент загрози реалізації кримінальних справ по Бойку”, – вважає політолог.