Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • понеділок, 16 січня 2017 р.

    Нацбанк свідомо розвалює банківську систему України – економіст

    Очільник Комітету економістів України Андрій Новак заявив, що НБУ свідомо діє з метою розвалу вітчизняної банківської системи. 
    Новак пояснив, що такий висновок випливає з «банкопаду» і та зростаючої частки російського банківського капіталу.Сообщает politicua.com

    «Цілком зрозуміло, що керівництво НБУ має установку за принципом: чим гірше тим краще. Тому виникає питання – звідки така установка? Оскільки глава НБУ Валерія Гонтарєва – глибоко пропрезидентська людина, зрозуміла відповідь на це питання. Тому наступне – чому президент дає такі установки?», – підкреслив у коментарі 24 економіст.

    За його словами, максимальну шкоду банківській системі уже завдано з огляду на те, що влада дісталася навіть до найбільшого системного банку України – «ПриватБанку». 

    Як він зауважив, на цьому тлі ліквідація «ПлатинумБанку» виглядає узагалі як якась дрібна подія. Щоправда, слід дивитися на тенденцію, яка чинному керівництві НБУ і установках глави держави продовжиться.

    «Така стратегія НБУ і влади однозначно призведе до соціально-політичної реакції, як зі сторони українського суспільства, так і зовнішніх партнерів і донорів. Тому виникає логічне питання: як можна зараз довірити гроші банківській системі, коли НБУ її знищує?», – резюмував Новак.