Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • понеділок, 16 січня 2017 р.

    Гройсман пообіцяв, що «2017 року українці відчують позитивні зміни»

    11 січня під час засідання уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що КМУ цього року робитиме усе необхідне для того, щоб покращити якість життя українців. 
    «Я хотів би підкреслити, що люди мають відчувати зміни. Я хочу підкреслити, що уряд України і я особисто як Прем'єр-міністр 2017 року зробимо усе залежне від нас для того, щоб ви відчули позитивні зміни у своєму житті», − підкреслив Гройсман, передає Укрінформ.

    Крім того, він запевнив, що при цьому головними є не статистичні дані зростання, а саме те, як живуть люди, які у них є проблеми і як їм можна практично допомагати.

    Також він нагадав, що 2017 року суттєво збільшать заробітні плати учителям, лікарям, працівникам Державної служби з надзвичайних ситуації, а мінімальна заробітна плата збільшена у цілому до 3200 гривень. 

    За словами Прем'єр-міністра, цьогоріч головний виклик для влади – це боротьба з бідністю. 

    Так, для підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень у Держбюджеті-2017 для працівників бюджетної галузі виділено 40 мільярдів гривень, що, за словами очільника КМУ, є достатнім для забезпечення своєчасної виплати зарплат.

    У зв’язку з цим віце-прем'єр-міністр Павло Розенко закликав громадян звертатися до урядового контактного центру, якщо будуть випадки невиплати заробітної плати чи відмови від підвищення мінімалки.

    У свою чергу Гройсман пообіцяв: «Якщо хтось щось не розуміє, ми одразу і дуже швидко пояснимо, як треба нараховувати заробітну плату».