Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • неділя, 1 січня 2017 р.

    Підняття мінімальної зарплати: Чого очікувати бюджетникам

    З підвищенням мінімальної заробітної плати до 3 тисяч 200 гривень бюджетники можуть зіткнутися з деякими проблемами. Про це повідомляють 
    Патріоти України з посиланням на"Апостроф".
    Зокрема, зазначається, що в бюджеті залишився відрив посадового окладу працівника I тарифного розряду єдиної тарифної сітки (ЄТС) від мінімальної зарплати, до якої він був прив'язаний. Виходить, що при зростанні мінімальної заробітної плати до 3 тисяч 200 гривень мінімальний оклад ЄТС залишиться на рівні 1 тисячі 600 гривень. На думку авторів статті, це дозволяє уряду уникнути загального підняття зарплат бюджетників, розміри яких базуються на ЄТС.
    Ще одна проблема, з якою можуть зіткнутися бюджетники – загальна зрівнялівка. За словами начальника планово-фінансового відділу міського управління охорони здоров'я Рівного Ірини Новак, якщо орієнтуватися на існуючу тарифну сітку, то в ній дуже знівельована різниця в розмірі зарплат низькооплачуваних працівників і тих, у яких висока кваліфікація. Вона каже, що чиновники очікують наказ Міністерства охорони здоров'я, яким будуть врегульовані всі ці посадові оклади.
    «Гроші на підвищення зарплат у бюджеті закладені. Скорочень працівників не передбачається. Але не зрівняють в розмірі зарплату лікаря з вищою освітою і прибиральницю взагалі без нього, стане відомо після роз'яснень міністерства», — каже вона.