Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • пʼятницю, 28 липня 2017 р.

    Здав з потрохами! Саакашвілі в США зробив скандальну заяву про Україну. Такого від нього не чекали…

    Позбавлений громадянства України екс-очільник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, який зараз перебуває у Сполучних Штатах Америки, заявив про
    втручання України у вибори американського президента.


    Про це він сказав в інтерв’ю каналу CNN, коментуючи нещодавню заяву президента США Дональда Трампа про спроби уряду України зменшити його шанси на перемогу у виборах, передає Голос Америки.
    “Президент Трамп, наприклад, сказав щось про Україну. Ми в Україні цінуємо підтримку народу України з боку США. Ми воюємо з росіянами. Світ має віддати українцям належне за їх героїчний спротив, але з іншого боку президент Трамп мав рацію. Мають місце брудні ігри, розпочаті деякими українськими олігархічними колами”, – заявив Саакашвілі, але був обірваний наступним запитанням ведучої.
    Колишній очільник Одещини вже торкався теми втручання України у вибори. 26 липня він написав у Twitter: “Твіт президента Трампа щодо України – це велика ціна, яку Україна має сплатити за некомпетентність своїх лідерів та підкилимні ігри”.
    Нагадаємо, президент США Дональд Трамп через свій Twitter звернувся до генерального прокурора Джеффа Сешнса щодо проведення розслідування можливого втручання українців у вибори президента США.

    “Україна застосовувала зусилля, щоб саботувати кампанію Трампа, “тихо працюючи над посиленням [позицій] Клінтон”. Так де ж розслідування, Генпрокуроре?” – написав Трамп.
    Раніше кандидат на посаду Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей пообіцяв перевірити, чи втручалась Україна у вибори президента США 2016 року після відповідного розслідування видання Politico.

    Так, у січні видання Politico, посилаючись на джерела, які знайомі із ситуацією, повідомило, що
    Українські посадовці втручалися у вибори президента США – Politico
    українські урядовці намагалися вплинути на вибори президента США і допомоги виграти кандидату від демократів Гілларі Клінтон, збираючи компромат на її суперника республіканця Дональда Трампа.

    За словами співрозмовників видання, Київ допомагав виборчому штабу Клінтон викрити зв’язки Дональда Трампа та його помічника Пола Манафорта з Росією, що мало на меті зашкодити його кампанії. Врешті решт ці зусилля вплинули на хід передвиборчої кампанії Трампа – Манафорт пішов у відставку.
    І сенатор Ліндсі Ґрем, і речниця Білого дому Сара Сандерс, говорячи про втручання України у вибори США, посилаються на цю статтю Politico.
    Нагадаємо, президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України на підставі рекомендацій Комісії з питань громадянства при президенті України. Про це повідомили в Адміністрації президента.
    ДЖЕРЕЛО