Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • вівторок, 6 червня 2017 р.

    Стихійний мітинг у Москві: тисячі росіян вийшли на вулиці, організувавши живий ланцюг

    Мітинг у Москві прости знесення п'ятиповерхових "хрущівок" пройшов 6 червня. Жителі Москви, які не згодні з рішенням влади міста про знесення п’ятиповерхівок, прийшли з протестом до Держдуми Росії, де мало відбутися слухання щодо цього питання. Однак їх не пустили.
    Відтак москвичі вирішили піти вулицями міста, організувавши багатолюдний стихійний мітинг. Для цього вони навіть взялися за руки, організувавши живий ланцюг.Пише 24tv.ua
    Протестувальники прочекали дві години під будинком Держдуми. Але їх так ніхто і не захотів слухати. Тому вони вирішили направитися до будівлі адміністрації президента Росії.
    Як відомо, російська влада планує знести в Москві п'ятиповерхові будинки, які у мерії вважають аварійними. Це викликало невдоволення багатьох жителів міста. Вони бояться, що житло, яке прийде на заміну, не буде рівноцінним. Більше того, у Держдумі в першому читанні вже пройшов законопроект, що не дозволить оскаржити знесення будинків у суді. На думку організаторів масових мітингів, це порушує Конституцію Росії. Перші протести в Москві почалися в середині травня. У мітингу 28 травня вже взяли участь майже 5 тисяч осіб. Тоді, окрім гасел щодо збереження будівель, на мітингу вигукували "Росія без Путіна" та "Путін – злодій", однак поліція вилучила всі банери зі згадуванням президента РФ Володимира Путіна і мера Москви – Сергія Собяніна.
    За ними слідували ОМОН та поліція.