Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • понеділок, 12 червня 2017 р.

    Мосійчук про мову! Сильно і категорично! У Вас щелепа відвисне від цієї різкої заяви! (ВІДЕО)

    Примушення у законопроекті стосується тільки двох категорій громадян. Перша – це державні службовці: не хочеш володіти державною мовою – не йди на державну службу. Друга категорія – це ті громадяни, які хочуть набути нашого громадянства. Якщо ти цього хочеш – вивчи мову, це нескладно!, – передає Корупція Інфо
     
     Про це у програмі «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив нардеп Ігор Мосійчук (фракція «Радикальної партії Олега Ляшка»), коментуючи законопроект 5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної.
    Як наголосив обранець, законопроект передбачає екзамен для осіб, які набувають українського громадянства. «Це один із ключових моментів, як я вважаю. Ми не маємо робити державу прохідним двором», – наголосив пан Мосійчук.
    Людині, яка хоче набути українського громадянства, не має складати труднощів вивчення української мови. «Такий же екзамен є у багатьох країнах – і в США, і в Франції, і в Росії, хоча останню я б не хотів ставити за приклад», – відзначив гість студії.
    Народний депутат констатував, що закон стосуватиметься державних службовців і депутатів Верховної Ради – вони за законодавством прирівняні до держслужбовців. «А депутати місцевих рад і навіть працівники органів виконавчої влади на місцях не є держслужбовцями, а службовцями органів місцевого самоврядування», – акцентував обранець.
    Також Ігор Мосійчук розповів про знання української мови серед колег з «Опозиційного блоку». «Вілкул, Шуфрич, Новинський, і всі інші «регіонали» українською володіють чудово. Новинський, який набув нашого громадянства зовсім недавно, зі мною вільно спілкується українською мовою», – зізнався Мосійчук.