Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • середу, 17 травня 2017 р.

    Готовність № 1: Коли чекати другої хвилі агресії Путіна на Донбасі

    За словами експерта Олексія Арестовича, до 2020 року в РФ мають намір принципово змінити свою боєздатність, накачати м'язи, розгорнути додаткові з'єднання на кордоні з Україною, поідомляють Патріоти України.

    Арестович зазначає, що для Росії важливі захоплення Білорусі та збереження контролю над Україною, оскільки на цій сакральної території будується вся російська історична ідентичність.

    Військовий експерт вважає, що під час навчань Захід–2017 повинна відбутися м'яка окупація Білорусі, а це змусить країни Балтії, Скандинавії, Польщі та Центральну Європу піти на будь-яку угоду, в тому числі і на розмін, що передбачає здачу України в обмін на гарантії власної безпеки. 

    Арестович вказує, що в Росії сподіваються на успіх таких планів через слабку позицію Європи.

    Арестович наголошує, що мета російської кампанії на Донбасі — "нові Ялтинські угоди, нові правила гри". Тому, вважає він, витрати в кілька мільярдів доларів у рік на підтримку війни на Донбасі не зупинять Росію. Експерт вказує, що Захід повільно розуміє, що конфлікт на Донбасі — масштабна компанія, і готовий надавати протидію Росії.