Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

    "Вибивають дурість з голови, а гроші вкладають в успішні країни": У Порошенка прокоментували заяву Путіна про "вибивання" Україною грошей з ЄС і США

    Заступник голови АП Єлісєєв наголосив, що Путін та його оточення поширюють міфи про Україну, щоб в інших держав не виникло бажання її підтримувати.


    Заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв під час брифінгу прокоментував слова президента РФ Володимира Путіна про те, що Україна нібито сама спровокувала загострення ситуації на Донбасі, щоб "вибити гроші" з ЄС і США. Про це пише Гордон, інформують Патріоти України.
    "Ви знаєте, коли я почув ці слова, мені пригадалася така народна мудрість: вибивають дурість з голови, а гроші вкладають в успішні країни, в успішні проекти", - зазначив він.
    За словами Єлісєєва, Україна зараз демонструє зростання економіки, що може дратувати російське керівництво.
    "Я розумію роздратування тим, що зараз у нас присутня стабілізація і макрофінансова, і в банківському секторі, тому, звичайно, я не виключаю, що ескалація напруженості, яка була спровокована в останні дні, якраз пов'язана з тим, щоб дестабілізувати політичну та економічну ситуацію в Україні і спробувати шляхом військових провокацій на Донбасі відвернути увагу і ресурси від проведення непростих, але важливих демократичних і економічних реформ в нашій державі", - припустив він.
    Єлісєєв зазначив, що Росія на міжнародній арені проводить активну роботу з дискредитації України і її успіхів.
    "Щоб продемонструвати, що Україна - це фейл стейт, країна неуспішна, з натяком, що не треба Україну підтримувати ... Серед цих кремлівських міфів є і звинувачення, що нібито Збройні сили України щось захопили і спровокували насильство. Це - в жодному разі неправда. Весь час там була напружена обстановка, там діяли ворожі диверсійно-розвідувальні групи, час від часу вони переходили до наступальних дій", - сказав він.
    Єлісєєв додав, що українська сторона свої позиції ніколи не здасть і буде завжди жорстко відстоювати свій суверенітет і територіальну цілісність.