Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • середа, 1 лютого 2017 р.

    Речник українського МЗС повідомила про позицію РФ на закритому засіданні Ради безпеки ООН

    Під час закритих консультацій Ради безпеки ООН щодо ситуації в Авдіївці, всі делегації, крім російської, підтримали Україну, повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає nv.ua
    "Відбулися закриті консультації Ради безпеки ООН на вимогу України. Нас підтримали абсолютно всі делегації, в тому числі й Сполучені Штати. Я не можу сказати, що хоч якась заява дисонувала, крім російського", - заявила вона.
    За словами Беци, результати засідання Радбезу ще раз підтвердили ізольованість РФ у питанні розгляду російської агресії.
    Крім того, спікер розповіла у своєму Twitter, що під час засідання Комітету міністрів Ради Європи Україна поінформувала партнерів про гуманітарну кризу в Авдіївці.
    Українська делегація повідомила про постійні обстріли і використання російськими терористичними групами зброї, забороненої Мінськими домовленостями.
    "Україна закликала СЕ посилити тиск на РФ з метою припинення агресії і виконання нею Мінських угод", - зазначила Беца.
    Нагадаємо, Рада Безпеки ООН за підсумками засідання, що пройшло у вівторок, 31 січня,висловила "серйозну стурбованість" через "небезпечне загострення ситуації" на сході України і закликала до негайного припинення насильства.
    Загострення в Авдіївці Донецької області триває з 29 січня. Протягом перших двох з половиною діб противник здійснив десять спроб штурму позицій українських військових. Російські гібридні війська застосували всі види артилерії калібру 152 - і 122-мм, реактивні системи залпового вогню, міномети 120 - і 82-мм, заборонені Мінськими угодами.