Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • вівторок, 17 січня 2017 р.

    «УРЯДОВІ ДАУНИ» — ЛЯШКО У РАДІ ДАВ ЖАРУ, ТЕПЕР НАРВАВСЯ В РАДІ НА БОЙКОТ [ВІДЕО]

    Лідер Радикальної партії обізвав Іванну Климпуш-Цинцадзе «урядовим дауном». У парламенті спалахнув гучний скандал, а нардепи висловили бойкот лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку після того, як він назвав віце-прем’єр-міністра України Іванну Климпуш-Цинцадзе «урядовим дауном». Про це він написав у своєму Фейсбуці 12 січня, сообщает ТСН.
    «Ставленниця олігарха-космополіта Пінчука, віце-прем’єр Климпуш-Цинцадзе знову плачеться, що уряд не може отримати 600 мільйонів євро кредиту від Евросоюзу, бо досі не скасовано наш мораторій на вивезення з України необробленого лісу-кругляку. Ця олігархічна підсадна качка бреше про відсутність користі від мораторію і про порушення зобов’язань України перед СОТ і ЄС […] Урядові дауни, які не відстоюють національні інтереси, йдіть на смітник», — йдеться у повідомленні Ляшка.
    Після відповідного висловлювання лідера РПЛ, у вівторок, 17 січня, народні депутати із міжфракційних об’єднань «Єврооптимісти» та «Рівні можливості» виступили із заявою про блокування всіх законопроектів Радикальної партії, доки Ляшко не вибачиться перед віце-прем’єром Іванною Климпуш-Цинцадзе.
    Спільну заяву зробив нардеп фракції БПП Олексій Мушак. «Олег Ляшко дозволив собі в неприпустимій принизливій формі образити нашу колишню колегу, нині віце-прем’єр-міністра України Іванну Климпуш-Цинцадзе.
    Він пов’язав її позицію з приводу мораторію на ліс-кругляк з епітетами – «підсадна качка», «ставлениця олігарха», «урядовий даун». З приводу мораторію має бути професійна дискусія.
    Ми вважаємо, що публічна політика та діяльність депутата має бути відповідальною. Тому, ми не будемо підтримувати законопроекти за вашим авторством чи Радикальної партії, доки ви не вибачитеся», — йдеться у заяві.