Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • неділю, 22 січня 2017 р.

    СРОЧНО: Трамп обратился к украинцам в ​​первой своей речи на посту президента

    Про це в Facebook написала нардеп від БПП Світлана Заліщук, передає Politeka:
    Я не знаю, чи почули ви, що Трамп сказав українцям під час інавгураційної промови. Але там було пряме звернення до нас. Саме так, до українців. І між рядків читати не довелося. Здатність України вижити і відбутися буде залежати від нас як ніколи.
    Вона констатує, судячи по духу мови, Україні не варто сподіватися на ще один мільярд доларів кредитних гарантій від уряду США, які ми отримали в минулому році. Також не варто очікувати «сліпоту» при виділенні чергового кредиту Міжнародного Валютного Фонду, коли той буде моніторити виконання антикорупційних заходів.
    Також навряд чи ми побачимо терплячі вмовляння нового віце-президента звільнити якогось українського чиновника, який валить реформи, в обмін на додаткову підтримку, вважає депутат.
    При цьому фраза Трампа «дружити зі старими «ворогами»не означає, що США здали Україну в обмін на демонстрацію американському виборцеві «відлиги» з Путіним. Також скасування санкцій проти РФ не очевидна. Заліщук резюмує:
    Головний висновок після інавгурації: зміна парадигми зовнішньої політики Трампа має посилити інстинкт самозбереження української влади. Закордон нам не допоможе.