Слово не горобець... Може й не вилетіти

  • четвер, 12 січня 2017 р.

    Путін використає полонених українців для торгу з США - експерт

    Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик заявив, що полонені українці стануть розмінною монетою у торзі президента Росії Путіна з лідерами західних країни у питаннях України.
    Новину повідомляє «Преса України».
    Кулик зазначив, що українські полонені стануть лише одним із елементів великого торгу на який досить скоро зважиться Путін. Адже вже найближчим часом новообраний президент США Дональд Трамп приступить до виконання своїх обов'язків.
    «Це лише елемент майбутнього великого торгу, а не подарунок Савченко. Цей торг не залежить від України. Росія вестиме переговори стосовно обміну полоненими в контексті просування її діалогу з ЄС і США», - заявив експерт.
    Крім того він зазначив, що багато залежить і від розвитку подій у Сирії та імовірності послаблення західних санкцій проти Росії.
    «Це питання того, як просунеться ситуація в Сирії, чи вдасться перезавантажити відносини на Близькому Сході, досягнути позиції по Китаю з США. Чи знімуть санкції, і яка ціна цього. Тому Савченко і переговори в Мінську тут грають третю роль», - переконаний Кулик.